Automatic nutrient dosing
Automatic washing of winery systems and machinery (CIP)
Distribution of crushed grapes, must and wines
Emptying and cleaning of product transfer lines (PIG)
In-line product dosing
Mobile system for wine maturation using alternative oak adjuncts
Reception and sorting of crushed grapes and must
System for reducing ageing time with chips or staves
Automation systems
Chillers, heat humps and multi-purpose thermo-chiller units
Custom-built refrigerated rooms for must preservation at 0°C in tanks
Grape cooling chambers
Monitoring and extraction of CO2 in wineries
Product cooling
Pumping stations
Smart chillers for cooling only or in heat pump mode
Sordato EnergyMaster
Supervision and remote management system
Systems for cold/heat distribution and insulation
Plants » Grape drying » Drying » Drying
Drying














- Soluzioni personalizzate per l’appassimento delle uve che garantiscono condizioni ottimali di temperatura e umidità
- Disidratazione graduale e controllata in modo non invasivo
- Flessibilità operativa con cicli personalizzabili per durata (lunghi, regolati da disciplinari di produzione, o brevi, per surmaturazione), calo di peso e temperatura, adattabili a esigenze produttive specifiche o a particolari obiettivi enologici personalizzati
- Possibilità di gestire il controllo di temperatura e umidità ambiente nell’appassimento, andando a sfruttare eventuali condizioni esterne più favorevoli
- Adattabilità agli spazi esistenti con impianti progettati per funzionare in locali preesistenti, mantenendo una gestione ottimale dell’aria e della deumidificazione